ဆူးပုပ္ႀကီး႐ြက္ရဲ႕ က်န္းမာေရး အသုံးဝင္ပုံ (၄) မ်ိဳး

ဆူးပုပ္ႀကီး႐ြက္ရဲ႕ အစြမ္း(၄) မ်ိဳး
ဆူးပုပ္ႀကီး႐ြက္ရဲ႕ က်န္းမာေရး အသုံးဝင္ပုံ (၄) မ်ိဳး
ျမန္မာတို႔အႀကိဳက္ အ႐ြက္စားပင္တစ္မ်ိဳးပါပဲ။ ဆူးပုပ္ဟင္းခ်ိဳ ၊ ဆူးပုပ္႐ြက္ေၾကာ္၊ ဆူးပုပ္႐ြက္ကို ေရေႏြေဖ်ာၿပီး အတို႔အျမႇဳပ္အေနနဲ႔လည္း စားသုံးတတ္ၾကပါတယ္။ ဆူးပုပ္ႀကီး အျပင္ အညာေဒသမ်ားမွာ ေပါက္ေရာက္တဲ့ အ႐ြက္ပိုေသးတဲ့ ဆူးပုပ္ေလးဆိုတာလည္း ရွိပါေသးတယ္။ ဆူးပုပ္ေလးကေတာ့ အနံ႔သိပ္မရွိပဲ ေသြးတတ္တာ၊ မူးေမာ္တာမ်ိဳး နည္းပါးပါတယ္။ လူငယ္၊ လူလတ္ပိုင္းမ်ား အမ်ားစုအေနနဲ႔ကေတာ့ အနံ႔ျပင္းျပင္း ဆူးပုပ္ႀကီးကို ႏွစ္သက္တတ္ၾကပါတယ္။
ဆူးပုပ္ႀကီး႐ြက္ရဲ႕ က်န္းမာေရး အသုံးဝင္ပုံ (၄) မ်ိဳး
၁ – ဆူးပုပ္႐ြက္ကို စားတာေၾကာင့္ အသားမာ ေပါက္တာကို ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။
၂ – အ႐ြက္ကို စားတဲ့အတြက္ ေလလည္း ေၾကပါတယ္။
၃ – အစာမေၾကတာေတြ၊ သြားဖုံး ေသြးယိုတာေတြအတြက္လည္း သုံးႏိုင္ပါတယ္။
၄ – ဆူးပုပ္ႀကီးျမစ္ကို စပါးႀကီး သည္းေျခနဲ႔ေသြးၿပီး လွ်ာကို ပြတ္ေပးရင္ လွ်ာဆူးလွ်ာနာ ေပ်ာက္ပါတယ္။
Credit -Burmese Medical Plants