ထေဇာင္းဖူး (သို႔မဟုတ္) ပဒုမၼာဖူး

ထေဇာင္းဖူး (သို႔မဟုတ္) ပဒုမၼာဖူး
အညာမွာ အခုခ်ိန္အရမ္းေပါတဲ႔ ရာသီစာေလးပါ။

ထေဇာင္းဖူးကိုအလယ္ကခြဲ ဝတ္ဆံေတြထုတ္
ႀကိဳက္သလိုလီွးၿပီး တစ္ေနေလာက္ လွန္းထားပါ..
ေနလွန္းထားတဲ႔ ထေဇာင္းဖူးေလးေတြကို ေရေဆးစစ္ထားၿပီး ဒယ္အိုးမွာ ဆီပါးပါးထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအနွစ္ခ်၊ ငပိ၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔နဲနဲထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးေၾကာ္၊ ျငဳပ္သီးေလးႀကိတ္ထည့္..
ၿပီးရင္ ထေဇာင္းဖူးထည့္ အေပါ့အငံထည့္ ..
ရၿပီ..
သူ႕အရသာကေတာ့ မိႈအရသာပါပဲ
ေဆးဖက္ဝင္တယ္
ဆီခ်ိဳေရာဂါကိုကာကြယ္ေပးႏိုင္တယ္
ေသြးတိုေရာဂါကာကြယ္ေပးႏိုင္တယ္
ႏွလံုး ေရာဂါကာကြယ္ေပးႏိုင္တယ္
အပြင့္ကိုျပဳတ္ အရည္ေသာက္ပါ
ဆီခ်ိဳ ေသြခ်ိဳေရာဂါကိုေပ်ာက္ကင္ႏိုင္ပါတယ္
အစားအိမ္နဲအူလမ္းေၾကာင္ကိုေရာဂါပိုေတြကိုကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
Photo: credit