ၾကက္ဥ , ဘဲဥ စားျခင္းအက်ိဳးေက်းဇူးမ်ာ




ၾကက္ဥ , ဘဲဥ စားျခင္းအက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

အာရုံစူးစိုက္မူကို အားေကာင္းေစသည္။
အသားအေရကို လွပေစသည္။
လက္သည္းမ်ားကို သန္စြမ္းေစသည္ ။
ဆံေကသာကို ေတာက္ပေစသည္။

1 - မ်က္လုံးက်န္းမာေရး

အာရံုစူးစိုက္မူအားေကာင္းေစသည့္ ဗီတာမင္ B12 Selenium  ဗီတာမင္ D အမိုင္ႏိုအက္ဆစ္ Antioxidant စသည္အဟာရဓာတ္မ်ားနဲ႔အတူ အျခားအဟာရ
ဓာတ္မ်ားစြာပါဝင္ပါသည္။မ်က္စိက်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူျဖစ္ေစသည္။

2 - ဦးေႏွာက္က်န္းမာေရး

ၾကက္ဥတြင္ပါဝင္ေသာ ဗီတာမင္ ဘီနဲ႔ ကိုလင္းဓာတ္သည္ဦးေနာက္၏လုပ္ငန္း
ေဆာင္တာမ်ားကိုပိုမိုေကာင္းမြန္လာေစေအာင္ စြမ္းေဆာင္ေပးႏိုင္သည္။ၾကက္ဥသည္
အဟာရ ဓာတ္အမ်ားဆုံးပါဝင္ေသာ အစားအစာမ်ားထဲက တစ္ခုျဖစ္သည္။

3 - ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ထိန္းေပး

အာရုံစူးစိုက္မူကိုလည္း ပိုမိုအားေကာင္းေစႏိုင္သည္။
ပရိုတင္းဓာတ္မ်ား ႂကြယ္ဝစြာပါဝင္သည့္အတြက္ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကိုထိန္းေပး
ပါသည္။

4 - ကိုယ္ဝန္ေဆာင္သည္မ်ားအတြက္

သေႏၶသား၏ဦးေႏွာက္ဖြံၿဖိဳးမူအတြက္လည္းအလြန္အသံုံးဝင္ေသာေၾကာင့္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္မ်ား ၾကက္ဥကိုစားေပးသင့္ပါသည္။

5 - ႏွလုံးနဲ႔ေလျဖတ္ျခင္းကင္းေအာင္

တစ္ေန႔တစ္လုံး ပုံမွန္စားေပး..ပါက ေသြးခဲႏူန္း.ႏွလုံးေရာဂါျဖစ္ပြားႏူန္းနင့္ေလျဖတ္
ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေခ်တို႔ကို ေလ်ာ့ခ်ေစႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာေတြ႕ရွိရသည္။

6 - ကိုယ္အေလးခ်ိန္ထိန္းခ်ဳပ္

ၾကက္ဥကို အသင့္အတင့္စားေပးျခင္းျဖင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ထိန္းရာတြင္ အေထာက္
အကူျဖစ္ေစတယ္ ။ နံနက္စာအျဖစ္ စားသံုးပါက ၾကာၾကာဗိုက္ျပည့္ေစၿပီး ကယ္လိုရီ
ရရိမူကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးႏိုင္ေၾကာင္းေလ့လာသိရွိရသည္။

7 - ငွက္ဖ်ားေရာဂါ

ၾကက္ဥထဲ ငရုပ္ေကာင္းေးစ့ အသင္အတင့္ထည့္၍ ေပါင္းစားပါက ငွက္ဖ်ား ဖ်ားျခင္း
သက္သာေစသည္။

8 - က်န္းမာေရး အေထာက္အကူျပဳျခင္း

အခ်ိဳ႕သည္ ေသြးအတြင္း မေကာင္းေသာကိုလက္စထေရာျမင့္တက္ေစသည္ဟု ယူဆကာ ၾကက္ဥစားျခင္းကိုေရွာင္က်ဥ္ၾကသည္။ မည္သည့္အစားအစာမဆို အသင့္
အတင့္ စားပါက က်န္းမာေရးအတြက္အေထာက္အကူျဖစ္သည္။

9 - အတြင္းတိမ္ေလ်ာ့က်ေစျခင္း

အသက္ႀကီးခ်ိန္တြင္ျဖစ္တတ္ေသာ မက္ကူလာ ယိုယြင္းပ်က္ဆီးမူနဲ႔ အတြင္းတိမ္ေရာဂါ
ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို လည္းေလ်ာ့က်ေစသည္။ အသားအေရလွပေစျခင္း လက္သည္းမ်ားကို
သန္စြမ္းေစျခင္း ဆံေကသာကိုေတာက္ပေစျခင္း စသည့္အစြမ္းသတၱိမ်ားကို ေပးစြမ္း
ႏိုင္ေသာ ဆာလဖာဓာတ္က ၾကက္ဥထဲတြင္ပါဝင္သည္။

ဆာလဖာသည္ ေကာ္လာဂ်င္နဲ႔အီရာတင္ ထုတ္လုပ္မူ အလြန္အားေကာင္းပါသည္။
ၾကက္ဥတစ္လုံးသည္ အရြယ္ေရာက္သူတစ္ဦးအတြက္ တစ္ေန႔တာလိုအပ္ေသာ အဟာရ ၂၅ % ခန္႔ပါဝင္သည္။

10 - ႂကြက္သားမ်ားကို သန္မာေစျခင္း

လူ၏ခႏၶာကိုယ္ကိုသန္မာထြားက်ိဳင္းေစၿပီး ႂကြက္သားမ်ားကိုသန္မာေစႏိုင္သည္။
အမိုင္ႏိုအက္ဆစ္သည္ ကေလးမ်ား ဆယ္ေက်ာ္သက္မ်ား နဲ႔လူငယ္မ်ားအတြက္ မရွိ
မျဖစ္လိုအပ္ေသာေၾကာင့္ ၾကက္ဥကို နံနက္စာအေနနဲ႔ တစ္ေန႔တစ္လုံးစားသင့္ပါသည္။

11 - ခါးနာ ဒူးနာျခင္းမ်ားအတြက္

ဘဲဥကို ပြက္ေနေသာ ေရေႏြးထဲသို႔ ၂ မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ - ၿပီးရင္ ပုဂံ တစ္ခုထဲသို႔ ေဖာက္ ထည့္ပါ - စားေကာင္းရုံ သၾကားထည့္ၿပီး ေခါက္စားလိုက္ပါ ( ဘာမွမေရာပဲ ဘဲဥ ၁ လုံး
ကုန္ေအာင္ စားရမည္။

တစ္ေန႔လၽွင္ ဘဲဥ ၁ လုံးကို မိမိရဲ႕ အသက္ တဝက္ သို႔မဟုတ္ အသက္ျပည့္ အေရအ
တြက္ထိ စားေပးလၽွင္ ပိုေကာင္းပါသည္။

ဘဲဥ စားေပးျခင္းျဖင့္ လိုအပ္ေသာ ခ်ဥ္ဆီ ဓာတ္ကို ျပန္လည္ ျဖစ္ေပၚ ေစရန္ျဖစ္သည္။
ခါး ဒူးတို႔တြင္ ရိုးတြင္း ခ်ဥ္ဆီ ခမ္းေျခာက္ျခင္းကို ျပန္လည္ ျဖည့္တင္းေပးၿပီး ခါးနာ ဒူးနာကို ေပ်ာက္ကင္းသြားပါမည္။

မွတ္ခ်က္ -

ၾကက္ဥမ်ားကို ျပဳတ္ၿပီး အခြံမခြာပဲ ေရခဲေသတၱာတြင္း ဘူးနဲ႔ေသခ်ာထည့္ရင္ ၁၀ ရက္
ခံသည္။

အခြံခြာရင္ ၃ ရက္ထက္ ပိုမခံ•

ဟင္းခ်က္လၽွင္ ျပန္ၿပီးေႏြးမစားသင့္•

အစာေျပလြယ္ ကိုယ္မေလးခ်ိန္ေလ်ာ့ခ်သူစားေပးသင့္•

ႏွလုံးက်န္းမာေရးေကာင္းေစ•

မ်က္စိအျမင္ေကာင္းေစ•

တစ္ပတ္မွာ ၂ ႀကိမ္ေလာက္ ပုံမွန္စားေပးသင့္•

ၾကက္ဥ ၁ လုံးမွာ ကိုလက္စထေရာ ၂၁၀ မီလီဂရမ္ပါတယ္ - ေၾကာ္ျခင္း , ျပဳတ္ျခင္း
အတူတူပါ။
က်န္းမာခ်မ္းသာျကပါေစ။