သင္မသိေသးတဲ့ မာလကာရြက္ျပဳတ္ရည္ရဲ့ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

သင္မသိေသးတဲ့ မာလကာရြက္ျပဳတ္ရည္ရဲ့ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား
ျမန္မာျပည္မွာလည္းရႏိုင္တယ္ ျမန္မာတို႔နဲ႔လည္းရင္းႏွီးတဲ့ မာလကာရြက္ျပဳတ္ရည္ရဲ့ အက်ိဳးေက်းဇူးေတြကို မွ်ေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္။
ဆီးခ်ိဳ
သုေတသနျပဳခ်က္ေတြအရ မာလကာရြက္ျပဳတ္ရည္ဟာ ေသြးတြင္းဂလူးကုိစ့္ပါ၀င္မႈကို ေလွ်ာ့က်ေစပါတယ္တဲ့။ ေသြးတြင္းသၾကားဓါတ္ကိုလည္းေလွ်ာ့က်ေစပါတယ္။ မာလကာရြက္ျပဳတ္ရည္ကို ၁၂ ပတ္ေလာက္ ပံုမွန္ေသာက္ေပးတာဟာ ေသြးတြင္းသၾကားပမာဏကို ေလွ်ာ့က်ေစပါတယ္။
ကိုလကၥေထရာ
သုေတသနျပဳခ်က္ေတြအရ မာလကာရြက္ျပဳတ္ရည္ကို ၃ လေလာက္ေသာက္ေပးတာဟာ မေကာင္းတဲ့ကိုလက္စထေရာေတြကို က်ေစတယ္လို႔ဆိုပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ အသည္းအတြက္လည္းေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
ကိုယ္ခံအားစနစ္
မာလကာရြက္မွာဗီတာမင္ C ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္လို႔ ကိုယ္ခံအားစနစ္ကိေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ေရာဂါအမ်ိဳးမ်ိဳးကူးစက္၀င္ေရာက္ျခင္းကေနကာကြယ္ေပးပါတယ္။
တစ္ေန႔ကိုမာလကာရြက္ တစ္ရြက္စားေပးတာဟာ အေအးမိတာ ဖ်ားနာတာ နဲ႔ ေခ်ာင္းဆိုတာေတြကို သက္သာေစပါတယ္။
ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားမႈအႏၱရာယ္ကိုေလွ်ာ့ခ်ေပးျခင္း
မာလကာရြက္မွာ ကင္ဆာတိုက္ဖ်က္ႏိုင္တဲ့ Lycopene, Quercetin, Vitamin C စတဲ့ ကြန္ေပါင္းဓါတ္ေတြပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ မာလကာရြက္ျပဳတ္ရည္ကို တစ္ေန႔ တစ္ခြက္ပံုမွန္ေသာက္ေပးတာဟာ ရင္သားကင္ဆာ ပါးစပ္ကင္ဆာ အေရျပားကင္ဆာ အစာအိမ္ကင္ဆာ အူမႀကီးကင္ဆာ နဲ႔ အဆုတ္က္ဆာ ျဖစ္ပြားျခင္းတို႔ကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
အမ်ိဳးသားေတြမွာျဖစ္တတ္တဲ့ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကိုလည္း ေလွ်ာ့က်ေစပါတယ္။
ကိုယ္အေလးခ်ိန္
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်ခ်င္သူေတြအတြက္ မာကာရြက္ျပဳတ္ရည္ကို ေသာက္ေပးသင့္ပါတယ္။